הלנת שכר מטעם המעביד

שאלה:

שלום וברכה!
רציתי לשאול בנוגע לעבודה של אשתי
מהחודש שהיא הגיעה לעבוד שם הם איחרו לה במשכורת כל פעם החודש למשל היא עדיין לא קיבלה והם עכשיו בטיול ורק שבוע הבא הם יועילו בטובם לסדר את העניין ז"א שיהיה איחור של כמעט שבועיים. עכשיו השאלה האם ניתן לתבוע אותם בדין תורה האם יש על זה חיוב? כי בדיני עבודה הכלליים היא צריכה לשלם על כל יום איחור בנוסף הם למשל לא הסכימו לתת לה חופשה למרות שביקשנו מראש והם חילקו לנו אותה ולא קיבלנו את הימים המלאים מה שלפי דיני העבודה לא תקין האם בדין תורה מתחשבים בחוק הכללי?
אנחנו רוצים לדעת מה ניתן לעשות ע"מ להרתיע אותה שלא תחזור על זה.
תודה ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

בחוקי עבודה מחייבים לפי הלכה אם החוק התקבל כמנהג. מאחר ובשכירות פועלים הולכים אחרי המנהג, וכדברי המשנה השוכר את הפועלים… הכל כמנהג המדינה.

אולם חוק שמחייב פיצוי על איחור תשלום יש בזה איסור ריבית, ולכן חוק כזה לא מחויב לפי הלכה. על כן על איחורים במשכורת לא ניתן לתבוע פיצוי למרות שהחוק מחייב. אולם תשלום של ימי חופשה חייבים לתת לעובד לפי הלכה.

בהצלחה.

מקורות:

מנה ב"מ פרק ז משנה א. ושו"ע חו"מ סימן שלא.