גזל

שאלה:

לשכן שלי יש גפן בחצר. הגפן יוצאת גם מחוץ לחצר שלו ומשתרעת על הגדר הציבורית של הפארק. האם מותר לי לקטוף ענבים ממה שיצא מהחצר ומשתרע על הגדר הציבורית? האם הענבים משם חייבים בהפרשת תרומות ומעשרות?

תשובה:

שלום וברכה,

כל הפירות שייכים לבעל הגפן – גם הפירות שגדלים במרחב הציבורי. ולכן אסור לאחרים לתלוש את הפירות ולקחתם. וכמו כן חייבים הפירות בתרו"מ כיון שיש להם בעלים ואינם הפקר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.