שמירת עינים – אשה לראות אשה שאינה צנועה

שאלה:

האם לאשה יש בעיה או איסור לראות אישה לבושה לא בצניעות?

תשובה:

אין איסור, כיון שזה לא גורם לה להרהורי עבירה, ולכן נשים הולכות לים ולבריכה אף שחברותיהן לבושות בגד ים… מי שמרגישה שדבר כזה גורם לה לקרירות בעבודת, ה' תקפיד יותר. בכל מקרה אין להביט בסרטים או תקשורת קלוקלת, שם הנושא הוא לא רק לבוש האשה, אלא כל האוירה כל התאוות, כל החומריות והקרירות והקלילות וחיי הפריצות, וזה פוגם מאוד בנפש. תשובתי אמורה רק לגבי הליכה ברחוב וכדומה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברשות הרב, האם לאשה יש בעיה לראות גבר לא צנוע? ללכת לחוף מעורב כשהיא נשארת לבושה? יש לציין שבסרטים יש גם את זה כך שאם זאת בעיה הרי שגם לאישה יהיה אסור לצפות בסרטים הללו גם מסיבה זו כמו לגבר

  2. כל דבר של קלות ראש והרהורי עבירה אסור גם לנשים. לכן אף שאין איסור לאשה לראות גבר שאין לו חולצה, אין ללכת לחוף מעורב, וגם אין לראות סרט שיש בו חוסר צניעות, זה מקרר את כל היהדות ומוריד ביראת שמים, ופשוט.