עליה לקבר בשנה הראשונה שלא במועדים הקבועים

שאלה:

דוד שלי נפטר ליפני חודש וחצי לא יצא לי להיות ביום השלושים .אני יכולה להעלות לקבר מחר ? או שיש איסור ?

תשובה:

שלום וברכה

נהגו שלא עולים לקברים בשנה הראשונה לפטירה למעט הזמנים הקבועים בהלכה, היות ובשנה זו הנפטר טרוד בכפרת חטאיו, והביקור בקברו מטרידו מכך. אם מאוד קשה ומרגישים צער וכאב רב וזה צורך נפשי, יש להקל, אבל לא לבקש שם שום בקשות רק לקרוא פרקי תהילים.

בשורות טובות.