לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה אפשר לשים על סכך כדי להחזיק אותו במקומו ברוח

שאלה:

שלום, האם מותר לשים על גבי סכך חתיכת עץ בקוטר של כ100 מילימטרים כדי שהסכך לא יזוז ממקומו ברוח?
ואם לא, במה כן אפשר לקשר את הסכך לדפנות או מה אפשר לשים עליו (מדובר במדינה שכמעט ואי אפשר להשיג שם כל מיני חוטים עשויים מדקלים וכדומה)?
המון תודה!

תשובה:

שלום וברכה

אי אפשר להניח קורת עץ כה רחבה על הסכך, משום שיש לנו גזירת נסרים, והיא שלא להניח סכך רחב ארבעה טפחים על הסוכה, אפילו הוא מונח על צידו! ראה סוכה יד א. כדאי להמשיך את הדפנות קצת מעל מקום הסכך, המסגרת הזו תמנע את הרוח.

בהצלחה

מקורות:

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. קשירת הסכך בדבר המקבל טומאה יש בה חשש מעמיד בדבר המקבל טומאה, זאת יודע גם השואל, ולכן הדגיש שאין להם צמחי גאווה לקשירה.

  2. לא הבנתי איך יצא לך כך מדברי, הרי כתבתי שדוקא כשהקוטר הוא ארבע טפחים אסור, אלא שהוספתי שבאופן כזה גם להניחו כשרוחבו כלפי מעלה גם אסור, כלומר נסר זה נאסר לשימו על הסוכה בכל מצב, אבל אם הקוטר הוא פחות מכך מותר להניחו.