לקנות תמונה של אסטרונומיה

שאלה:

קראתי במאמרים שונים שיש איסור בצילום גרמי שמיים באם מדפיסים אותם, כפי שדיברנו באחת השאלות שלי שיש להקל בעניין של תמונה, לא מוחשית, כלומר מצוירת או מפוסלת. קראתי שכן מותר שהם יצוירו או יצולמו בחלקם, ואז מותר להדפיס אותם. כמו כן לצורך לימודים גם מותר לצלם אותם ולהדפיס אותם.

למי שבדיעבד כבר יש תמונות בבית, יש להקל ולהחזיק אותם. הנה קטע שקראתי על זה.
בנוגע להחזקת צילומים בבית, יש שהקילו בכך כיון שאין הדרך כיום לעבוד את התצלומים, כך שאין בכך כל חשד (עי' שם, סימן קמא, ס"ק כג, כז; חכמת אדם פה, ו ביחס לצילומי אנשים). יש לציין שאין אנו חוששים לחשד שיחשבו אחרים שהאדם יצר את הצורה, אלא רק לחשד לעבודה זרה (עי' העמק שאלה, פרשת יתרו, נז, ג).

אני חובב אסטרונומיה, והייתי קונה ספרים ותמונות מבלי להיות מודע לבעית איסור זה. עכשיו יש לי כמה שאלות בנושא.

ראיתי באיזה חנות תמונת אסטרונומיה, אינני זוכר אם זה פזל או תמונה רגילה. אינני יודע אם מלכתחילה, מותר לקנות אותה. אם זה פזל בטח אסור לפרק ולהרכיב, בגלל חשש יצירה. יש לי בבית פזלים של כוכבי לכת עשויים בצורה כדורית. אני מבין שבדיעבד אין אם זה בעיה. עכשיו לקנות את התמונה שאני חושב שהיא פזל מלכתחילה האם מותר לקנות אותה.?

כמו כן האם מותר מלכתחילה לקנות ספרים וחוברות באסטרונומיה.? ששם יש תמונות אסטרונומיה.?

כמו כן השאלתי לאחותי ספר אסטרונומיה, שהוא כבר שלי, בקניה מלכתחילה האם יש בעיה.? אם כן האם היא רלוונטית גם לבקשת החזרת הספר שלי באסטרונומיה.?

תשובה:

אין לקנות את התמונה, לגבי בקשת הספר חזרה יש להקל, זה כבר שלך ואצלך.

מקורות:

ראה שבט הלוי ח"ז סי' קלד.