ברכות ק"ש בציבור

שאלה:

שלום וברכה. בבכ"נ ספרדיים הש"ץ קורא את ברכות ק"ש בקול רם מאוד. שאלתי היא, האם הציבור נוהג לומר עם הש"ץ מילה במילה, או שבפועל כל אחד קורא בקצב שלו?
ברוך תהיה

תשובה:

כל אחד קורא בקצב שלו ומכוון יפה לפירוש המילים. העיקר לסיים יחד שיוכלו להתחיל שמונה עשרה יחד.

שיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. עיקר מצות התפילה בציבור היא להתחיל יחד שמונה עשרה, כמובן גם בקדושת יוצר יש צורך לכתחילה במנין, אף שכבר כתבו הפוסקים שגם אם אחד ממהר יותר ואחר פחות אומרים קדושת יוצר לכל הדעות.