בדיקת מזוזות

שאלה:

אני רוצה לבדוק את המזוזה באחד החדרים בבית, וכדי לא להשאר בינתיים בלי מזוזה עד שיבדקו לי אותה, אני רוצה לשים חילופית, האם אני צריך לברך על המזוזה הזמנית?
ומה הם הדברים העקריים שבודקים במזוזה?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה בודק בעצמך לא צריך לקבוע אחרת בינתיים, מסירים פותחים ובודקים ומחזירים. במידה ואתה רוצה לבדוק אצל מגיה, תסכם זמן שהוא פנוי, וגם ניתן להשאיר שעה שעתיים בלי מזוזה להסיר ולהחזיר, כך נהוג ובאופן זה לא מברכים. אני מניח שהמזוזה עברה את כל ההגהות בזמנו, ולכן מה שחוב עכשיו בעיקר זה לראות שלא נמחק משהו או אותיות נדבקו על ידי לחות וכדומה. תקרא במתינות, תשים לב שכל האותיות נמצאות ושאין דבוק או מחיקה.

בהצלחה.