שינה בלילה על הסטנדר – מחייבת ברכות התורה?

שאלה:

שלום לרבנים שינת קבע על סטנדר בלילה צריך נטילה עם ברכה וברכות התורה? .תודה

תשובה:

לענין ברכות התורה מי שאינו שוכב על מיטתו בבגדי שינה זה שינת ארעי, אלא אם כן הוא נמצא במקום שנבצר ממנו לשכב, או שהוא רגיל כך לישון, ראה פסקי תשובות סי’ מז סעי’ טו שנקט שאדם הנמצא במטוס, כיון שבלילה זה אין לו מיטה אחרת וכך הוא ישן את שנת הלילה שלו, דינה כשינת קבע לכל דבר וענין [אם ישן חצי שעה] אף שהוא לבוש בבגדיו ואינו שוכב. לענין על נטילת ידים, יש לעשות כעצת המשנה ברורה, ללכת לשירותים לפני התפילה ואז חייבים לכל הדעות נטילה בברכה גם אם לא ישן.