המזוזה פסולה – מה עושים?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

בדקתי את המזוזה שאצלי בחדר והופתעתי לגלות שחלק מהאותיות ומהקלף העלו מין עובש כזה ונצבעו בצבע חלודה .

עכשיו אני לא רוצה לקחת סיכון אם הקלף פסול או לא ( ואת האמת הוא ממש ישן ואין לי מושג מי בכלל שם לי אותו ).

אז לקחתי קלף ממזוזה אחרת שקניתי לא מזמן מחנות חב״ד שאני מאמין שהוא תקין עלה 160 ש״ח ושמתי אצלי במזוזה .
( חשוב לציין שלקחתי את הקלף ממזוזה שנמצאת בחדר שאף אחד לא יושן שם וזה גם חדר שלא קשור לבית ( מין זולה שאני הולך שם להסתלבט ולחפש קצת שקט בראש .)

לכן יש לי כמה שאלות אליך כבוד הרב שאשמח אם תענה לי עליהן .

1. האם שמחליפים אך ורק קלף למזוזה צריך לברך או לעשות משהו . ( ואם כן וכבר החלפתי בלי לברך מה עליי לעשות )

2. בקלף הישן כתוב כוזו במכוזס כוזו מעל המילה שדי ואילו בקלף החדש שקניתי מבית חבד לא כתוב .
האם יש בזה בעיה כלשהי ?

3. בקלף הישן האות ״ש״ ״ד״ והאות ״י״ של המילה שדי מעוטרות במין פסיק כזה מעליהן ואילו בקלף החדש רק האות ״ש״ מעוטרת במין ״ש״ כזו קטנה שנמצאת בסוף האות .
האם יש בזה בעיה כלשהי ?

4. אני רואה שיש כל מיני כיתובים לקלפים : כתב ספרדי , כתב האר״י , כתב אשכנזי .
אם איני טועה אני קניתי מבית חב״ד קלף עם כתב האר״י .
לכן שאלתי היא , האם כל המזוזות בבית חייבות להיות באותו כתב או שזה לא משנה ? ( ומה עדיף לבית תימני ) .

5. האם במידה ויש מזוזה אחת בבית שהיא פסולה זה יכול להשפיע על כל הבית ?

6. האם חדר שנמצא בחצר הבית – לא קשור לבית , לא מחובר אליו בשום צורה ואף אחד לא ישן שם . ( חדר סתלבט עם ספות, טלוייזה , מזגן ומקרר )

האם חדר כזה חייב לשים לו מזוזה ?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש לברך על קביעת המזוזה החדשה [הפלסטיק אינו המצוה רק הקלף, ואכן יש לברך ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציונו לקבוע מזוזה].

השם הזה שהיה כתוב לך מאחור אינו מעכב וזה בסדר בלי זה.

העיטור הזה אינו עיטור אלא תג, וכתובים אותו רק על הש' [למעשה באותיות שעטנ"ז ג"ץ]

לכתחילה יש צורך במזוזה לפי מנהג אבותיך, אני מניח שתימנים משתמשים בכתב ספרדי – וועליש, אבל הכל כשר ולא משנה.

מזוזה פסולה בבית לא רק שזה משפיע על כל הבית אלא גם כל רגע עוברים באיסור של ביטול מצות מזוזה, וזה הכי חמור, השפעות זה נושא אחד אבל לקיים את מצוות ה' זה תמצית החיים…

ודאי יש חובה לקבוע מזוזה בחדר בחוץ.

יש לבדוק את כל המזוזות בבית, אני מניח שיש בכולן בעיות כמו העובש שהזכרת.

כדי שמזוזה לא תתעפש יש לעוטפה היטב בניילון מרשרש ולסגור טוב לפני שמיניסים בבית המזוזה.

להזהר מאוד לא להכניסה הפוך.

בהצלחה רבה