עליה לקבר

שאלה:

אמי נפטרה ב יג' אלול האם אפשר לכתחילה לעלות לקברה ב יב' אלול בצהרים ולערוך סעודה ב יב' בערב? בנוסף, היא נקברה ב יד' בלילה, האם יש משהו שצריך לעשות ביום הקבורה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שלכתחילה יש לעשות מאמץ להגיע לקבר ביום הפטירה ולא לפני, כיון שאותו יום הוא דין לה [למעט בשנה הראשונה אז יש עולם ביום שלפני שהוא היום בו שלמו י"ב חודש, והנשמה עדיין בקבר]. אם זה לא מסתדר אפשר להקדים יום, אבל ככלל יש לזכור שהעיקר הוא העלייה לקבר ולא הסעודה.

בשורות טובות.