ניחומים על אדם שנפטר צעיר מתוך צער

שאלה:

דין – שאל את הרב
יום א׳, 16 באוג׳, 20:23 ‎(לפני 10 שעות)‎
אני

שלום!
השאלה ההלכתית כולל התשובה עלו לאתר לתשובה
אתר דין הוא ממפעליו הברוכים של מכון ירושלים לדיינות שעל ידי מוסדות וישיבת מענה שמחה ע”ר. ארגון ששם לו למטרה לחזק את שמירת ההלכה היהודית, בייחוד בדיני ממונות. פעילויות חשובות נוספות של המכון הן הקמת כולל ‘אוהל יוסף’, מטרת האתר להורות הלכה לכל פונה, בכל תחום ובכל שפה, על ידי רבנים ודיינים שהוסמכו לכך על ידי גדולי הפוסקים. כמו כן נועד האתר להעמיק בציבור את המודעות לקיום דיני ממונות על פי ההלכה. באתר תוכלו לקרוא ולהחכים בעזרת מאמרים מעמיקים בנושאים שונים בדיני ממונות, וכן להתיעץ אונליין עם רבני בית המדרש בנושאים הלכתיים שמעניינים אתכם. כולי תקווה שהאתר ימצא חן בעיניכם ויגשים את מטרותיו. נשמח אם תצרו אתנו קשר, ותעירו את הערותיכם ואת הארותיכם המחכימות.
Kollel “Choshen Mishpat” was founded in 1995. The founders’ goal was to raise the public’s awareness to the Mitzvos Bein Adam Lechavero and to the Halachos pertaining to Dinei Mamonos (financial matters). At the head of the institution stand Rabbi Yosef Fleischman Shlit”a and Rabbi Asher Flegg Shlit”a. The Kollel numbers around 120 scholars, many of whom received Semicha (Halachic ordination) for Rabbinate and Dayanut both from Gedolei Yisrael and from the Chief Rabbinate of Israel. The alumni of the Kollel serve as Dayanim in Batei Dinim around the world and in the Kollel’s Beis Din.

7:08 ‎(לפני דקה)‎
דין

לא רציתי עזרה ליישב ההדורים
חשבתי האם אפשר לקבל נחמה על כזו אובן של אבא שנלקח לפני זמנו שקים רוב חייו את מצוות ה" שכתוב עליהם "למען יאריכון ימיך בהידור והוא נתקצרו ימיו היכן הלכה ברכת התורה
האם שיך בכלל להתנחם על אדם שנראה שנפטר בטרם זמנו עכב שלא יהיה לו עוד יסורי נפש מצמאי נפשו
אם נלקח לפני זמנו היכן הלכו השנים שהוא היה אמור לחיות וכמו אצל אברהם אבינו שנלקחו ממנו 5 שנים היכן הלכו אותן שנים /מה נעשה איתם

‫בתאריך יום א׳, 16 באוג׳ 2020 ב-20:23 מאת דין – שאל את הרב :‬

תשובה:

ידידי היקר, אנחנו לא יודעים חשבונות שמים, ולעולם לא נדע מי נלקח קודם זמנו ומי בזמנו, וכי יודעים אנחנו מה היה התיקון שאליו נדרש כאן בעולם? אדרבה! יתכן שבא לעולם כדי למלא מכסת יסורים מסוימת שהיתה נדרשת לו, ודוקא ריבוי היסורים סייעו בידו לסיים את תיקונו מהר יותר, ועכשיו הוא מזומן לחיי העולם הבא! לעולם איננו יודעים מה הוא התיקון שנגזר על אדם ומדוע!

אני בטוח שכרגע רק טוב לו, וזכות מעשיו הטובים עומדת לו לחיי העולם הבא, והוא שם במרומים מביט בך בתמיהה ואומר: וכי אינך יודע בני יקירי שכל העולם הזה הוא הבל הבלים, ביצה טובענית ותו לא?! וכי לא משעת על כך שיפה שעה אחת בעולם הבא מכל חיי העולם הזה?! להיכן אתה רוצה שאחזור?! כך הוא חושב, והוא צודק…

בשורות טובות ומן השמים תנוחמו.