קניית רכב מכספי מעשרות – כיבוד הורים

ההורים שלי אנשים מבוגרים (בסביבות השמונים). בעקבות הקורונה הפסקנו להתארח אצלם בשבתות מפני שמאד קשה לשמור על הפרדה במיוחד עם ילדים. לצערי זה משפיע בצורה שלילית עליהם והם מרגישים בודדים. אנו משתדלים לבקר אותם במהלך השבוע, אך אנו גרים בעיר אחרת מה שמחייב אותנו לנסוע בתחבורה ציבורית(או לשכור רכב) שגם עלול לסכן אותם, במיוחד עם ילדים בלי מסכה שנוגעים בכל דבר. שאלתי היא האם ניתן לקנות רכב מכספי מעשר כדי לבקר אותם יותר בקביעות, וגם כדי להפחית את הסיכון? ואם התשובה חיובית, האם הרכב יהיה מותר לשימוש לצרכים אחרים גם? תודה רבה

תשובה:

אם אתם רואים צורך ממשי בקניית רכב וזה ישפיע באופן דרמטי על האפשרויות שלכם בכיבוד ההורים, ניתן לתת מכספי מעשר, ותקזזו את הסכום שהייתם מוציאים בלאו הכי כדי לקנות רכב בשביל הצרכים אחרים. אבל אם זה רק יהיה חלק מהשימוש וסוג של תוספת סיבה אבל לא משהו משמעותי, אין להוציא ממעשר.