סינון מיץ ענבים

שאלה:

בסד
הבנתי שצריך לסנן את מיץ התפוזים לפי הרב לנדר
אם אני מכין מיץ ענבים בבית , האם עלי לסנן את מיץ הענבים כמו מיץ התפוזים ?

תשובה:

שלום וברכה

את המיץ ענבים אין בעיה לסנן כיון שהוא צלול לגמרי, הבעיה היא במיץ תפוזים שיש חלקי פרי. על כל פנים הבעיות בתפוזים ובענבים שונות: במיץ תפוזים יש בעיה של כנימות מהקליפות, ובענבים יש בעיה של חרקים הדבוקים לענב עצמו, כדי להמנע מסינון מדוקדק, חובה להשרות את הענבים כמה דקות במי סבון ואחר כך לרוחצם תחת זרם חזק של מים, כשזה לא נעשה יש לסנן היטב את המיץ.