שימוש בחומש להחביא בו דף

שאלה:

שלום, רציתי לדעת אם יכולה להיות איזו בעיה בלקחת חומש שאני לא אמור להשתמש בו, אבל זה בשביל לפתוח אותו ובתוכו יש לי דרשה לדרוש. יותר נאה לי לשים את הדף בתוך החומש.

תשובה:

שלום וברכה

אין לקחת ספר קודש כדי להשתמש בו תשמיש חול, ובעצם זה מה שאתה רוצה, לא ללמוד ולעיין בו אלא רק להחביא בו את הדף. אבל אתה יכול גם להקריא ממנו את הפסוק ואז ודאי מותר. אם יורשה לי אגב, אני סבור שאתה טועה שאתה מתבייש בדף, דרשתך תבחן על פי תוכנה ולא על פי היכולת שלך לשנן בעל פה…

שבת שלום ובהצלחה רבה!