מספר המתפללים בבית הכנסת בקורונה

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב
בעקבות המצב שנוצר והגבלת מס' המתפללים נוצר מצב שאני מגיע לבית כנסת אי אפשר להיכנס כי הוא בתפוסה של מה שמותר, להגיע לשם מוקדם זה קצת בעייה כי זה נסיעה של 20 דק ויותר באוטבוס .
מה שאני רוצה לשאול האם יהיה אפשר להתפלל ביחיד עד יעבור זעם ויוסרו המגבלות הללו ?

תשובה:

בימים אלו תובעים הנציגים הדתיים בכנסת לשנות את החוק המוזר שמגביל את מספר המתפללים באופן שרירותי לגמרי, ללא התחשבות בשטח בית הכנסת וגודלו. הרי אין הגיון שאותו מספר אנשים יוכלו להכנס בבית כנסת של 20 מטר ושל 200 מטר, החוק הזה הוא פשוט מגוחך. אני מניח שבעיה זו תפתר כבר בתחילת השבוע, ועכ"פ אם אתם יכולים לשמור על ריחוק מספק ומסיכות לא צריך לספור אנשים כל כך בדקדוק, זה חסר הגיון.