לשים את הילדים אצל סבתא חילונית

שאלה:

אנחנו מבקרים את הנכדים אצל סבתא, לפעמים הסבתא שומרת עליהם יום שלם, אין אצלה אוכל כשר בבית והיא מחללת שבת מה צריך לעשות??

תשובה:

שלום וברכה

לבקר עם הילדים אצל סבתא זה טוב וחשוב, אבל ברור שאין כל אפשרות חלילה לאפשר שהם יאכלו אוכל שאינו כשר, או ישמעו ויראו תכנים שאינם ראויים, ובודאי לא יהיו אצלה לבד בשבת ויראו את השבת מחוללת… האחריות על חינוך הילדים מוטלת עליכם, ולמרות הנוחות לשים את הילדים אצל סבתא יום שלם וכו', זה חייב לעמוד בכל תנאי ההלכה וגדריה. התשובה שכתבתי כללית ביותר, ברור שהפרטים משתנים לפי גיל הילדים בגלל הנסיונות השונים שיבואו לידם שם, אבל העקרון ברור, יש לדאוג שהכל יעשה רק לפי גדרי התורה הקדושה.

בהצלחה רבה ורוב נחת.