חלוקת שטח בנייה

שאלה:

אנחנו חולקים שטח משותף קרקע לשני מבנים: של השכן- בית מגורים , שלנו מבנה עסקי.
השכן רכש את הבית לפני כ 10 שנים ואומר שגם בערייה אין תוכנית ולא ידועה חלוקת השטח. משיחה אתו לפני כשבוע לא מתכנן לעשות בבית כלום, ואף אחד לא גר שם שנים. הוא אומר שבינתיים הערך עולה (לא משנה שבמקום שממוקם המצב הפוך), הוא מצידו מחכה ולא ממהר לשום מקום
לנו יש תוכנית חתומה ע"י המנהל לחלוקת השטח.
בתוכנית מוגדר שהשטח שלנו הוא 2.5 מ' שזה חצי מהשטח הכולל שיש בין שני המבנים.
במדידה בשטח בפועל השטח יותר גדול והוא 5.60 במקום 5 מ'.
השאלה האם מותר לחלק את השטח עפ"י המדידה בפועל או חייבת להתייחס רק למה שבתוכנית המנהל.
כעת במיוחד חשוב לנו כיון שנאלצת לבנות חדרון קטן שרוחבו 2.60 חצוני ופחות מזה לא יאפשר לי להכניס את מה שאני צריכה.

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין משאלתך שלך ולשכן רשום לכל אחד 2.5 מטר. אם כך החלק העודף על חמשה מטרים גם אמור להתחלק בין השותפים. אין היגיון שהשטח העודף יקבל רק אחד, כאשר בפועל אתם שותפים בשווה.

בהצלחה.