תשעה קבין

שאלה:

שאני שופך על עצמי תשעה קבין מדלי, הרי הידיים נשארות בחוץ ולא נשפך עליהם מים, אז האם יש דיני חציצה בתשעה קבין? ובכלל האם זה מועיל במקום מקווה? (לגברים)

תשובה:

זו אכן בעיה, לכן יותר המליצו לעשות או על ידי אדם אחר או במקלחת, כאשר המים זורמים על הגוף מלמעלה.

מקורות:

באופן עקרוני תשעה קבין, צריכים להיות בשפיכה אחת. אולם הפוסקים דנו האם אפשר לעשות תשעה קבין ע"י מקלחת רציפה. ראה בשו"ת שבט הלוי (ח"א סי' כד) שהאריך בזה ומסקנתו שיועיל גם ע"י מקלחת. כך גם בשו"ת מנחת יצחק (ח"ד סי' כא) ושם ציין לכמות תשעה קבין, בין 16 ליטר לכל הפחות, עד 32 ליטר לכל היותר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לאחרונה בשל סגירת המקוואות התפרסמו בעיתונות החרדית כמה הוראות מהג"ר שמואל א. שטרן שליט"א ועוד, וכפי הזכור לי א] מספיק גודל של דלי מים, היינו 13 ואולי אפי' 12 ליטר. ב] עד שלשה שפיכות נחשב לט' קבין, ולכן אפשר פשוט קודם על הגוף ואח"כ על הידים.