קריאת זוהר / עמותות צדקה אמיתיות

שאלה:

שלום,
1) שאלה מעט מוזרה יש לי: האם כל קריאת זוהר יש בכוחה לתקן ולעשות טוב לנשמה כמו קריאת תהילים? ומה בדבר אנשים בריאים שנמצאים במצב בריאות נפשי יציב(אך הם בעלי מחלות נפשיות ולוקחים תרופות מידי יום כדי לאזן את מצבם הנפשי)? האם קריאת זוהר יכולה להרע את המצב הנפשי של אנשים כאלו?

2) רוצה אני לתת מעשר כספים – סכום קטן אך זהו המעשר ממשכורתי. האם תוכלו בבקשה לתת לי רשימה קטנה של עמותות צדקה (עמותות של עדות המזרח וכן של אשכנים). בזמנינו אנו, ישנן לא מעט עמותות שקריות שמרמות את הציבור לכן אבקש למסור לי שמות של עמותות אמיתיות עמותות אמת שאתם בוודאות יכולים לי שהן אמיתיות.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

1. קריאת זוהר מועילה לטהר את הנפש, אבל אני באופן אישי מעדיף קריאת תהילים, כיון שאני מבין את כך את הכתוב ומתחבר למילים ומתפלל לה', בקריאת זוהר בגירסה בלבד בלי להבין קשה להתחבר… זה ודאי לא מזיק לנפש!

2. יש הרבה עמותות של כל ישראל, אינני יודע מה הקשר כאן אשכנזים או ספרדים… יש קופת העיר, עזר מציון, יד אליעזר, לב לאחים ועוד רבים, כל אלו עמותות חסד אמיתיות שעוזרות לכל האוכלוסיה בלי הבדלי עדה, והכסף שלך הולך לצדקה מהודרת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה לך! יש לך במקרה את האתר של "לב לאחים". פשוט לא מצאתי את האתר שלהם..
    דרך אגב, הבנתי שאתר דין הוא לכל העדות, ספרדים כאשכנזים. האם כך?