קניתי מוצר דרך האינטרנט וקיבלתי מוצר שונה

שאלה:

שלום וברכה.
הזמנתי מוצר באינטרנט, והגיע לי מוצר אחר, ולאחר התכתבות עם המוכר הוא לא מוכן לזיכוים ולא להחזרות, מבחינתו ברגע שהזמנתי הסתיים העיסקה וזהו.
השאלה היא האם מותר לי לעשות ביטול עסקה דרך פייפל (חברת תווך בין מוכר לקונה) ואם כן מה אעשה אם המוצר שהוא שלח לי.
כי הוא לא מעוניין שאשלח לו את המוצר חזרה וגם אין לי להיכן לשלוח לו.
בברכה אלי.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הגיע לך מוצר אחר בטעות המקח בטל, ולכן מותר לך לבטל את העסקה, ולאחר ביטול העסקה עליך להודיע לו שאתה מעוניין להחזיר את המוצר ושיאמר לך איך לשלוח אותו בחזרה.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רלג סעיף א.