לימוד בזמן טיול

שאלה:

שלום וברכה, אדם המשתדל ללמוד גם בזמן טיול, ומגיעים למקום עם נוף יפה אסור לו להסתכל? שהרי הממפסיק ממשנתו ואומר מה נאה אילן זה, מתחייב בנפשו (אבות)
ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה

לפי דעתי כאן אין בעיה. נאמר שהמפסיק ממשנתו ואומר מה נאה ניר זה מתחייב בנפשו, כלומר, הוא עוסק בלימוד ומפסיק לצורך התבוננות בנוף. אבל כאן זה הרי הפוך, אתה עוסק בטיול ומפסיק בטיול כדי ללמוד… באופן זה ודאי מותר לחזור לטיול, שהרי בשביל זה נסענו… כאן אין זלזול בלימוד אלא להיפך…