הצטרפות למניין בקפסולות משני עברי הניילון

שאלה:

היי, רציתי לשאול, בעקבות הקורונה, התקינו קפסולות בבית כנסת שלנו, ככה שבית הכנסת מחולק לכמה חלקים.
אין זה מחיצה של זכוכית, אלא סוג של משהו רף שקוף, כמין מפה קשיחה שקופה שמפרידה בינינו לבין המתפללים.
שאלתי היא, האם שמתפללים, ואין עשרה בכל קפסולה, האם מצטרפים למניין ה-5 שבקפסולה הזאת, וה-5 שבקפסולה הזאת. או שצריך שיהיו עשרה בקפסולה אחת, ואז גם הקפסולות האחרות מצטרפות אליה.

אשמח למקורות.

תודה רבה על מתן התשובה, יורה המורה ושכמ"ה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לציין שכפי שכבר דובר הרבה מאוד פעמים בחודשים האחרונים, רבים נקטו וכן נראה הכרעת המשנה ברורה, שכאשר מקצתם רואים אלו את אלו מצטרפים למנין, ראה שו"ע סי' נה סעי' יג-יד, הכף החיים שם חולק כידוע וספרדים נהגו להשתדל להמנע מכך. גם בני אשכנז במקרה כזה עדיף שיצטרפו למקום אחד.

אמנם כאן יש קולא נוספת, במשנה ברורה שם ס"ק מו כתב, שכאשר יש מחיצה שנעשית רק לצניעות והיא אינה מגיעה לתקרה, כיון שהכל באותו חדר מצטרפים ואין כל בעיה, ולדעתי אין הבדל בין מחיצת קורונה למחיצת צניעות, ואם זה לא מגיע לתקרה אין בעיה.

ברכה מרובה ויום נעים.