הנצחה להורים ז"ל מכספי מעשר כספים של הירושה

שאלה:

האם אפשר לעשות הנצחה להורים ז"ל מכספי מעשר כספים של הירושה?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לתת צדקה ממעשרות ולהנציח את שמות ההורים. וכ"ש שמותר להנציח מהמעשרות של הירושה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הכלל במעשר כספים שכל מצוה שאדם לא מחוייב בה, מותר לעשותה ממעשר כספים, וההנצחה היא לא משהו שאתה לוקח לעצמך, כי זה לא דבר שהיית משלם עליו מכספך.

  2. האמת לא כל כך ברור לי איזו נקודה אינה ברורה אנסה להסביר יותר:
    המנהג הוא שאת כספי המעשר לא נותנים רק לעניים, אלא גם עושים בזה מצוות שאין להם קשר לעניים, למשל תרומה לאירגוני חסד, כמו עזר מציון ואחרים שלא עוסקים באוכל לעניים אלא הצלת חיים או לימוד עם תלמידים חלשים וכדומה. כך גם מותר לשלם על מצוה שלא הייתי חייב לעשות מכספי, למשל תרומת ספרים לבית הכנסת וכו'. משום כך, אין בעיה גם לעשות הנצחה על הספרים, מה שכתוב הנצחה זה לא אומר שלקחתי את הכסף לעצמי, הכבוד הוא רק סוג של טובת הנאה שמותרת מכספי צדקה. הכסף הלך נטו לבית הכנסת