שימוש בהנחות לחברי מועדון קבוצתי

שאלה:

שלום לכבוד הרב, אני עבדתי בחברה שהייתה מיוצגת על ידי ההסתדרות הלאומית. כל מי שהיה חבר בהסתדרות היה חבר במועדון צרכנות מסויים שבו היה יכול לקנות כל מיני אטרקציות או ארוחות במסעדות או אפילו הזמנת פיצה במחירים זולים. אני כבר לא עובד בחברה הזאת אבל עדיין אני יכול להכנס לאתר ולהזמין מוצרים מה שגם יש לי עדיין את הכרטיס אשראי של אותו מועדון. השאלה היא האם עדיין מותר לי להשתמש באתר מועדון הלקוחות הזה? האם יש פה דין זה נהנה וזה לא חסר?
תודה רבה…

תשובה:

שלום וברכה,

צריך לברר אצל החברה האם עובד שעזב זכאי להמשיך בהטבות של העובדים. מסתבר שעובד שהפסיק לעבוד אינו זכאי להטבות למרות שיכול להיכנס כעובד ולקבל את ההטבות. בכל מקרה צריך לשאול את החברה האם יש לו זכאות להמשיך לקבל הטבות.

המושג 'זה נהנה וה לא חסר' לא שייך כאן, כיון שאתה מחסר מהמוכרים שאתה קונה במחיר מוזל.

בהצלחה.