שותף שעבר כפועל

שאלה:

בס"ד
אני שותף לעסק ויש לנו פועל שהוא יושב בעסק ובשבוע אחרון הוא לא יכל להגיע ואני עבדתי במקומו האם אני יכל לקחת את שכרו במקומו

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקחת את שכרו של אותו פועל. ולמרות שאתה שותף בעסקה מותר לך לקחת את שכרו, מאחר ולפי תנאי השותפות אינך צריך לעשות את העבודות של הפועל אלא פועל חיצוני אמור לעשותם, ואתה שעשית במקומו בנוסף על השותפות מגיע לך שכר הפועל.

בהצלחה.