קריאת המוספין בשבת

שאלה:

הנה למדנו שלא קוראים בשבת את מוספי היום מפני שיש בה שני פסוקים שו"ע סי' רפ"ג … ויש טעם בתוס' מפני שאין מקריבין חטאת וכו' … למה שלא יקראו בפסוקים אחרים על התורה… כגון "שמור וזכור" בעשרת הדברות … או "ויקהל משה" הרי לא חסר מענייני השבת בחמישה חומשי התורה?

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן בעצם שני נושאים שונים: הקריאה מענינו של יום ענינה רק לקיים את מצות קריאת התורה, ובזה הסדר שנקבע לשבתות הוא לסיים את התורה פעם בשנה, ובחגים לקרוא מענינו של יום. הנושא הנדון בסי' רפג, הוא שמלבד עצם מצות קריאת התורה, יש ענין לקרוא בפרשת המוספים בבחינת ונשלמה פרים שפתינו, כלומר שיחשב לנו כאילו הקרבנו, ולכן רק לענין זה באה השאלה מה עם קרבן מוסף של שבת? ועל זה אמרו שאינו אלא שני פסוקים.