לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לקזז ממעשר כספים דמי ויתור

שאלה:

השכרתי דירה לאשה שומרת מצוות בודדה קצת מסכנה וכנראה גם דחוקה כספית, היה לה חוזה והיא הפרה אותו מכל מיני סיבות שונות ומשונות. בעקרון בחוזה יש לה חתימה ללכת לדין תורה, אבל אין לי את הכוחות נפש "לריב" איתה, ואני חושש שהיא גם תתנקם בי אם אני יתבע אותה לדין תורה. היא כפי הנראה כמעט בוודאות נזקקת כספית. האם אפשר לוותר לה ולנכות את ההפסד הכספי של כל דמי השכירות שהיא היתה אמורה לשלם לי [וכעת עוד איני מצליח עדיין להשכיר את היחידה למישהו אחר במקומה] מכספי מעשרות? [רשמית היא גרושה שכעת חזרה לבעלה כי הצליחו לעשות שלום בית והיא טוענת שבעלה אברך ואין להם כסף. יש לציין שלמרות שבפועל היא כפשוטו "גזלה" אותי, אבל יש ללמד זכות שהיה לה כל מיני "הוראות היתר" וגם המשפחה שלה הסיתה אותה שאני חייב "לרחם" עליה ולוותר לה על החוזה]

תשובה:

שלום וברכה,

כסף שחייבים לך בצורה וודאית ואתה יכול להוציאו בדין, מותר לך לוותר על החוב ולקזז מכספי מעשרות – אם מדובר בעני שנזקק לפרנסתו.

בהצלחה.