חזן שאינו בקי בהגייה הנכונה בתפילה

שאלה:

שלו'.
רמב"ם מפורש שאין ממנים לחזן מי שאינו מדקדק בביטוי האותיות. וכן פסק השו"ע וכו.
אדם שלא מבטא בדר"כ את האות חי"ת וכדו' אלא כמעין כ"ף. האם יש למנוע ממנו לעלות חזן? האם יש מקילים בעניין בימינו שרוב הציבור אינו מקפיד על הדיבור והגייה נכונה?
כמובן שהוא קורא הכל באופן ברור ונכון מלבד הדבר הזה.
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ברור שבזמנינו שלא מקפידים על כך זה לא מעכב. על דברי השו"ע בסי' נג סעי' יב שהביא הלכה זו, כתב העולת תמיד:

עולת תמיד סימן נג ס"ק ט:

ונראה דהיינו דוקא במקום ששאר העם אינם עילגים, אבל אנשי בית חיפה ובית שאן במקומם אפילו שקורין לאלפי"ן עייני"ן לעייני"ן אלפי"ן יורדין לפני התיבה, כן כתב הרדב"ז ח"ב סימן מ"ה [ח"א סי' שצד], וכן כתב בתשובות (ב"י) [מהרי"ט] חלק (או"ח) [אהע"ז] סימן ט"ז. והוא הדין בקצת מקומות שקורין לחיתי"ן ההי"ן שאין לעבור לפני התיבה אלא במקומם. ועיין בספר חסידים סימן י"ח:

וכן הובא במשנה ברורה שם בשם רדב"ז.