לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

זכות חניה לאורחים בבניין מגורים משותף

שאלה:

מידי "בין הזמנים" מגיעים אורחים רבים לשכונה חלקם שוכרים דירות וחלקם מחליפים דירות.במשך השנה אין בעיה ואין מחסור בחניה לדיירים בעלי רכבים,אך בעקבות ריבוי האורחים הזמניים בבין הזמנים שמגיעים עם רכבם ותופסים חניה במגרש החניה של הבניין נוצר מצב שלעיתים קרובות לא נשאר לדיירים הקבועים בבנין מקום להחנות את רכבם וזו בעיה שחוזרת על עצמה כל "בין הזמנים".באופן אישי איני חושב ששייך כאן לומר כל הקודם זוכה מאחר ומגרש החניה שבבניין מגורים משותף הוא רכוש משותף של כל בעלי הדירות בבניין ע"פ חוק המקרקעין וגם אם אין רישום בטאבו לכל דייר על החניה ודאי יש זכות קניינית לכל בעל דירה בבניין במגרש החניה וכאמור כמו כל רכוש משותף .לכן מאחר ומדובר באנשים שומרי תו"מ ,אי אפשר לנהוג כאן בהפקרות ,אומנם עלו בדעתי כמה רעיונות איך להסדיר ולפתור את הבעיה,אבל זה כמובן מותנה בהסכמת רב הדיירים ,אך ראשית ודאי צריך לדעת מה אומרת כאן ההלכה.
בברכה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אורחים שהם שוכרים את הדירות מבעלי הדירות, וכן אורחים שמחליפים דירה יש להם זכות חנייה – הזכות של בעלי הדירות עוברת לאורחים ששוכרים או מחליפים דירות. ויש לראות את השימוש לש האורחים כשימוש של הדיירים הקבועים. רק אורחים זרים לא יכולים לחנות בחנייה פרטית של הבניין, אבל האורחים הנ"ל אינם אורחים זרים ומשתמשים בזכות שיש לבעלי הדירות.

בהצלחה.