תפילה במנין בבית הכנסת משני חדרים – קורונה

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש שני מניינים בבית כנסת עקב המצב בעזרת נשים מתפללים 10 וגם בבית הכנסת מטה :
1.האם עדיף להתפלל 10 בעזרת נשים(מניין בפני עצמו) או להתחבר למטה וגם רואים את החזן מלמעלה
2.אם נגיד שלא עדיף מה עם ברוב עם הדרת מלך?
תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתם עשרה למעלה, זה נחשב לכם תפילה בציבור לכל דבר וענין גם אם תתחברו לאלו שלמטה. כל הנושא של צירוף למנין אלו עם אלו, הוא רק כאשר אין עשרה בעזרת נשים, אבל אם יש עשרה שמתחילים שמונה עשרה למעלה ביחד, זה מנין לכל דבר אפילו שהחזן שלהם במנין השני. הצירוף הוא לגבי התפילת יחיד, לגבי קדושה וכו' מספיק לשמוע מהם. לכן אין צורך לחלק לשני מנינים, רק להתנהג לכתחילה כאילו הם שני מנינים שונים, כלומר לדאוג שכל העשרה למעלה יתחילו שמונה עשרה יחד.

שיתקבלו התפילות.