לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פרשת דוד עם שמעי

שאלה:

במקרה של דויד המלך עם שימעי: בעיני דוד המלך ע"ה, המאמין הגדול …נעים זמירות ישראל – שימעי הוא מי שאלוקים דיבר מגרונו אמר לו לקלל אותו,
על ערש דווי אומר דוד לשלמה בנו- וְהִנֵּה עִמְּךָ שִׁמְעִי בֶן גֵּרָא בֶן הַיְמִינִי מִבַּחֻרִים וְהוּא קִלְלַנִי קְלָלָה נִמְרֶצֶת בְּיוֹם לֶכְתִּי מַחֲנָיִם" , מצווה להורגו.
למה הוא לא חוזר ואומר שאלוהים אמר לקלל – כמו בפעם הראשונה ?

תשובה:

שלום וברכה

שמעי בן גירא חייב מיתה כי הוא מורד במלכות. כל דבר שבא לאדם זה מאת ה', ברור מאליו, אבל אין בכך כדי להפחית מעונשו של המזיק… אדם שרצח את חברו, קיים גזירת מלך, אבל זה שהוא בחר להיות השליח נותן לו דין רוצח על כל המשתמע מכך. אמנם דוד הבטיח לו שלא יהרגנו ולכן כל ימי חייו של דוד הוא לא ניזוק, אבל שלמה כבר ימצא את העילה כדי לפרוע ממנו את חובו.