מעשה שבת בשוגג במלאכה דרבנן

שאלה:

שלום וברכה ולילה טוב,
אדם סחט תפוז בשבת בשוגג, לא ידע שהדבר אסור. האם יכול בדיעבד לשתות את המיץ בשבת?
מצד אחד מדובר פה באיסור דרבנן של סחיטת תפוז. וכיוון שעשה בשוגג הדבר מותר. כדין מלאכה דרבנן בשוגג שמובא בבאה"ל בסימן שי"ח בתחילתו שמותר וכדעת הגר"א ועוד ולא קונסים שוגג אטו מזיד אלא במלאכה דאורייתא או כיוון שהמשנה החמירה בתותים ורימונים למשקים. שאפילו זב מאליהם הדבר אסור גזירה שמא יסחוט בידיים. אז יש להחמיר מכ"ש כשסחט בעצמו בידיים (או אין לגזור אלא בדדמי ליה) או שחוששים לפוסקים הסוברים (נראה לי החזו"א והרב אלישיב) שבימינו רוב הפירות מיועדים למשקים מימלא איסור סחיטתם מן התורה?
בברכה,
ויקטור בוחניק רחובות.

תשובה:

שלום וברכה

כידוע, החזון איש בסי' לז ס"ק כד כתב בדעת הרמב"ן, שבכל מלאכה דרבנן שאין לה שם בפני עצמה, אלא מבשל דרבנן או בורר דרבנן וכדומה, החמירו גם בשוגג דרבנן שלא ליהנות בו ביום, ראה שם ראיותיו. לכן ודאי ראוי להחמיר בזה.