מדע וקבלה ומה שביניהם

שאלה:

שלום כבוד הרב .

במהלך הלימודים למדנו על פיזקיאי ומהנדס חשמל הנקרא בשם " ניקולה טסלה ".

אותו טסלה המציא כל מיני דברים משוגעים כמו סליל שמייצר ברקים , את הזרם החילופין , שידורי הרדיו ועוד הרבה והרבה המצאות ורעיונות שהיו לו ( וכנראה לעולם לא נדע , כי ביום פטרתו פרץ הFBI לדירתו ולקח את המצאותיו ואת מסמכיו )

עכשיו בתור בנאדם שחובב פילוסופיה ומדע , ובנוסף אוהב לקרוא ציטוטים של אנשים חכמים שהשפיעו על האנושות כגון : הרמב"ם , שלמה המלך , חכמי יוון וכו' וכו' .

אמרתי לעצמי שאין מצב שבנאדם כזה לא השאיר אחריו מסרים וסודות לעולם .

בקיצור , עשיתי גוגל וכמובן מצאתי את מה שחיפשתי .

אבל , היו 3 ציטוטים שהכי משכו לי את העין והם :

1. "אם אתה רוצה למצוא את סודות היקום תחשוב במונחים של : אנרגיה , תדרים , ויברציות" .

2. "אילו רק היית יודע את הקסם במספרים 3,6,9 , אז היית מקבל מפתח כניסה ליקום " .

3. " אמא שלי לימדה אותי לחפש את כל האמת בתנ"ך " .

לאחר שפישפתי קצת וחקרתי , הגעתי למסקנה שכל דבר גשמי וחומרי ביקום שלנו זה בעצם אנרגיה ושלארנגיה הזאת יש תדר ספציפי מסוים .

לדוגמא : האוויר הוא מלא בתדרים שאתה בעזרת האנטנה שעל האוטו שלך קולט כל פעם תדר אחר שאתה מעביר מתחנה לתחנה .
לדוגמא – שאתה רוצה לקלוט את התחנה 100FM אתה מכוון את האנטנה לקלוט תדר מסוים (100HZ ) שאנשים משדרים ממקום כלשהו בארץ , או שבאלך פתאום לשמוע 90FM אז אתה מכוון לתדר של
90 הרץ וקולט שידור ממישהו שנמצא איפשהו במקום אחר בארץ .

או לדוגמא השמש שהתדר שלה זה 126.22 hz

וגם הירח שהתדר שלו 210.42 hz , או אפילו אמא אדמה שהתדר שלה הוא 7.83 וכו' וכו' , לכל דבר בעולם הזה יש תדר מסוים .

בקיצור , המשכתי להתעניין ולהתעמק עוד ועוד ועוד והבנתי שיש 7 תדרים מיוחדים שכל תדר עובד על שער אחר בגוף האדם .

הגויים קוראים לזה " צאקרות " בקבלה יש את עץ החיים .

לדוגמה תדר " 396" עובד על החלק התחתון הגויים קוראים לזה ROOT CHAKRA הקבלה קוראת לזה ספירת היסוד .

ואז עולים ויש את התדר "417" שעובד ספירת נצח והוד .

תדר "528" ספרת תפארת .

תדר " 639 " תפארת .
תדר "741" חסד וגבורה.
תדר " 852" חכמה ובינה הגויים קוראים לזה "העין השלישית "

והתדר האחרון ספירת הכתר "963 " .

רואים פה בבירור את המספרים 369 כמו שטסלה אמר , בתחתית הרשימה , באמצע ו בחלק העליון והסופי .

כבוד הרב אני לא בטוח שמישהו אי פעם שאל אותך שאלה כזאת , אבל אני יודע שטסלה לקח את כל הידע שלו מספרי הקבלה והוא אפילו ציין את זה .
לכן שאלתי היא ( במידה ואתה יודע ) – איפה אפשר להשיג ספרים שעוסקים בעניין הזה , והאם בכלל מותר להתעסק בדברים ולקרוא בספרים כאלה , כי אני יודע שיש לדוגמה את ספר " יצירה " של אברהם אבינו , שמי שלא בקיא בקבלה עדיף שלא יקרא בו .

ושאלה מספר 2 : האם מותר בכלל להקשיב לתדרים האלה או שזה לא מומלץ .

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

בדבריך הנבונים עירבבת לפי דעתך דברים נכונים עם דברים שגויים שאין להם בסיס. ברור שהעולם בנוי במידה רבה על אנרגייה, היום לא צריך להיות מדען בשביל להבין שאחרי שהאטום פוצח אין בעצם מסה של חומר והכל כוחות חשמליים אנרגטיים שמקבלים צורה של חומר. אלו דברים פשוטים. ובעצם לכך רמז המדען הנ"ל במשפט הראשון, מי שרוצה להבין את הפיזיקה של העולם חייב להבין שמדובר בתדרים חשמליים. ניתן דוגמא פשוטה: נניח בא לפניך אדם חרש ואתה מבקש בשבילו רפואה. אם תחשוב שהאוזן זה מה שאנחנו רואים, אין סיכוי שתחפש במקום הנכון… דבר ראשון חייבים להבין שהמוח מקבל תדרים כמו של רדיו ומתרגם אותם וזו השמיעה, אם נבין כך נוכל לנסות ללמוד איך הוא מקבל זאת וכו'…

לדעתי גם מה שאמר במשפט השני כוונתו לנוסחה מתימטית מסוימת שלדעתו היא משמעותית, ולא לתדרים ואנרגיות…

ומה שאמר שהתנ"ך מעל הכל זה ברור.

אבל שים לב, האיש הזה היה פיזיקאי שעושה בעולם הגשמי החומרי, אלא שהיה מדען חשוב שהבין שיש בו כוחות מעבר לנראה לעין. הקבלה כלל לא עוסקת בעולם החומר! היא עוסקת בעולמות הרוחניים, באלוקות, בסדרי ההשפעות הרוחניות לעולם הזה. ממילא כל נסיון להקבלה וכל מחשבה כאילו יש קשר בין הפיזיקה לקבלה נועד לכשלון, משום שאלו נושאים ועולמות שונים לגמרי! נכון שבקבלה הכל נמשל על גוף האדם וזיווגים וכו', אבל אין מקום לנסות לפעול רוחנית על מציאות גשמית.

ולכן כל קשר בין הספירות לנסיון להשפיע על האדם גופנית נועד לכשלון, בבחינת "טענו בחיטים והודה לו בשעורים". בקיצור שטויות…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה מכבוד הרב אך ההקבלות שיש בין הקבלה בעולמות העליונים לבין המציאות הגשמית היא ככפפה ליד. כך קיבלתי ממקובל ששימש 30 שנה את אחד מגדולי מקובלי ירושלים. המציאות הגשמית תואמת במדויק לרוחנית ע"פ סדר ההשתלשלות. הוכחות לזה תוכלו חמצוא בספר "כי אני ה' רופאך" שמוכרים באור החיים, של הרב רפאל שמערלא שליטא בהסכמת עשרות גדולים בתורה. הוא מדבר שם על רפואות "רוחניות" שבעצם הן טבעיות ושימוש באנרגיות. והוא מביא ציטוטים מספרי המקובלים שמוכיחים את ההתאמה וההשתלשלות המדויקת בהעתקה מהעולמות העליונים לעולמנו.