לא מצליח להמנע מעישון בשבת

שאלה:

שלום
תודה לאל אני חוזר בתשובה.
אך דבר 1 איני חזק מספיק בכדי להיפטר ממנו אני מעשן בשבת עפי" שמדליק מנר נשמה אך איני מצליח להתגבר על היצר ולשמור את השבת כהלכתה.היש עיצה

תשובה:

בודאי יש עצה! שים לב לעובדה מאוד מענינת, אנשים שמעשנים כבד כבד, שתי קופסאות ליום, בשבת לא מרגישים כל צורך בסיגריה! זה בדוק וידוע! הסיבה: כשברור לך שהדבר אסור, זה לפשוט לא אופציה וגמרנו! הנפש מבינה את זה ואתה לא מרגיש צורך. הבעיה אצלך, שאתה מרגיש כביכול "הלו, בורא עולם, תגיד תודה שאני שומר שבת"… כאילו המצוות זה כזה סוג של משהו שאני מקבל על עצמי ומגיע לי מחיאות כפים… האמת לא כך, כל יהודי חייב לשמור מצוות לגמרי, כל יהודי יש לו תכלית ויעוד ושמירת המצוות היא התכלית האלוקית שבשבילה באנו לעולם, ולא מוכרים חיים בשביל סיגריה… אני נפנים את זה, הכל יהיה הרבה יותר קל. במקביל תמנע את עצמך מנסיון. שלא יהיו בכלל סיגריות בבית בשבת!

בהצלחה רבה מאוד! איתך לאורך כל הדרך!

הצטרף לדיון

תגובה 1