טרחא דציבורא

שאלה:

שלום וברכה,
אני מתייחס לעלון מספר 67 פרשת בלק תשע"א בנושא טרחא דציבורא,
שאלתי, האם יש הגדרה מהו המינימום של זמן ב-"שניות", לטרחה דציבורא,
אפרט, לפעמים לוקח לי זמן 3 או 5 שניות עד שאני מתחיל חזרת הש"צ, האם גם זה בגדר טרחה דציבורא ? אודה לכם על ליבון העניין ותשובתכם,
וכן האם אוכל לקבל מספר טלפון של המשיב בנידון ? תודה רבה.

תשובה:

ודאי שלא. ובכלל אסור ללחוץ כל כך להתחלת חזרת הש"ץ, יש להמתין שיהיו לפחות עשרה ששומעים את הברכות, ואם רוב הציבור עוד באמצע שמונה עשרה ויש עשרה ממהרים שגמרו, גם לא ראוי להתחיל מיד ולגרום לכולם להפסיד קדושה… הכל לפי הענין. חז"ל אמרו שעיר זה מקום שיש בו עשרה אנשים שבטלים ממלאכה כדי להיות בבית הכנסת, וידועה השאלה מדוע צריך עשרה בטלנים הרי גם אנשים עובדים באים להתפלל, ורגילים לפרש, שאם רוצים תפילה נורמלית זה חייב להקבע לפי האנשים שאינם ממהרים כל התפילה לברוח לעבודה…

שיתקבלו התפילות.