חיוב תשלום בגין ביטול פגישה

שאלה:

זוג קבע פגישה לייעוץ זוגי, פחות מ-24 שעות לפני נאלצו לבטל עקב כך שהאישה לא חשה בטוב.

המטפל טוען שבהתראה כ"כ קצרה הוא לא יכול למלא את החלל שנוצר במטופל אחר ולכן דורש תשלום מלא.

מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

אם סיבת הביטול בגלל שלא חשה בטוב הרי זה אונס – ופטורים מתשלום עבור הביטול.

בהצלחה.

מקורות:

קביעת תור אין בזה קניין, אולם אם הביטול הפסיד לקוח אחר חייבים לשלם עבור הביטול כמבואר בשו"ע חו"מ סימן שלג סעיף ב. אולם אם הביטול נעשה מחמת אונס פטור הלקוח כמבואר בשו"ע שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם ממש לפני הפגישה בדרך במונית קרה מקרה שלא יכלו מחמת שהאשה היתה צריכה להתפנות לבית חולים ולא הצליחו לבטלה, האם צריכים לשלם ?

  2. הבאנו את דברי השו"ע שאם סיבת הביטול היה מחמת אונס אין חובת תשלומים. ובוודאי שאם הייתה צריכה להתפנות לבית חולים הרי זה אונס ופטורה.