עיכוב בפינוי של השוכר שגורם קנס למשכיר

שאלה:

חתמתי על חוזה למכירת דירה.
כיום יש שוכר בדירה.
שלושה ימים לאחר תום החוזה שכירות צריכה להתבצע העברת החזקה בדירה על פי חוזה המכר.
השוכר הודיע לי כי לא מצא עדיין דירה חלופית.
בחוזה שחתמתי כתוב שבמידה ויחול עיכוב של יותר מ-14 יום
תהיה זו הפרה יסודית ואצטרך לשלם 10% ממחיר הדירה.
האם במקרה כזה השוכר יצטרך לשלם לי את הנזק?

תשובה:

שלום וברכה,

השוכר חייב לפנות את הדירה, אבל לא חייב לשלם לך על הנזק של הפרת חוזה שיגרום לך. כדי לחייב את השוכר בקנס של הפרת חוזה עליך להודיע לו שמאחר והחוזה שכירות הסתיים עליו לעזוב את הדירה, ואם לא עוזב את הדירה יוטל עליו תשלום שכירות של הקנס שיהיה עקב ביטול חוזה. וכל זה רק בתנאי שעבר הזמן של החוזה שכירות, וגם הודעת לו חודש לפני חודש שצריך לעזוב.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    הודעתי לו חודשיים לפני, והחוזה שכירות הסתיים.
    הודעתי לו גם על הקנס שיגרם לי אם לא יפנה בזמן.
    לא הבנתי את המשפט "ואם לא עוזב את הדירה יוטל עליו תשלום שכירות של הקנס שיהיה עקב ביטול חוזה"
    מה זה תשלום שכירות?
    האם הכוונה שיוטל עליו ה-10% שאצטרך לשלם ממחיר הדירה?