מצאתי מסרק

שאלה:

שלום רב.
לבית הספר שאני לומד בו, יש הסעה (מאורגנת מהבית ספר) מהעיר שבה אני גר, ויש בה עוד כמה ילדים שלומדים איתי ונוסעים איתי.
באחד הימים לפני כמה חודשים מצאתי שם מסרק שחור ופשוט, והתעכבתי מלחפש אחרי מי שאיבדו, ועכשיו שאלתי בקבוצת הוואטסאפ של ההסעה הזו אם מישהו מזהה את המסרק הזה, וענה ילד ואמר שיכול להיות שזה שלו… האם אני צריך לבקש ממנו סימנים? והאם בכלל חובה עליי להחזיר אותו כי כבר עברו מספר חודשים מהזמן שמצאתי אותו ואולי המאבד כבר התייאש?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש סימנים על גבי המסרק חל חובת השבה גם אם עבר זמן רב, מאחר והמסרק הגיע לידך לפני היאוש. וכמו כן לפני שאתה מחזיר את המסרק עליך לשאול את המאבד על הסימנים שנמצאים על גבי המסרק.

אם אין סימנים על גבי המסרק אין עליך חובת השבה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רסז סעיף ד.