בקשה ממלאכים

שאלה:

שלום וברכה. אני הולך כדעת האומרים שאין לפנות למלאכים בבקשות ובתפילות, וכמו שאומר הירושלמי ברכות ט,א שלא לבקש לא ממיכאל ולא מגבריאל אלא מהקב"ה. וכמו שמכריע הרמב"ם בהל' תשובה פ"ג אחת מההגדרות של 'מין' הוא מי ש"עובד אלוה זולתו, כדי להיות מליץ בינו ובין ריבון העולמים", משמע שלשים מליץ בינך ובין ה' בלי פניה ישירה – זו מינות (בבקשה תקנו אותי אם אני טועה). ובשיר אני שר 'יברכוני לשלום מלאכי השלום…'
אם כן קשה, איך יעקב ביקש ממלאך כי אם ברכתני?
ברוכים תהיו

תשובה:

יש הבדל גדול מאוד! ברכה אפשר לקבל לא רק ממלאך גם מבן אדם… השאלה אם אתה מתפלל למלאך שהוא יהיה זה שישפיע! זה כבר בעיה, אבל ברכה אפשר לקבל…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נכון, כך מובא בכתר ראש סי' צג, אבל שם הטעם שאינן בני בחירה לברך, אבל עכשיו מצאתי שמביאים בשם סידור היעב"ץ שאביו לא היה אומר כלום לפני הקידוש מן הטעם שהזכרת.