מקור המנהג להמתין רק שלוש שעות בין בשר וחלב

שאלה:

מאיפה בא ששומרים שלוש שעות בין בשר לחלב

תשובה:

מנהג זה היה רווח בגרמניה וגלילותיה, יהדות מערב אירופה, יש למנהג זה שני נימוקים: 1. בזוהר כתב שלא לאכול בשר וחלב באותה שעה, ובגמרא בפסחים יב הובא שאדם טועה בשעות עד שעתיים, לכן הוסיפו על כך עוד שעתיים. 2. עיקר חובת ההמתנה היא כשיעור הזמן שבין סעודה לסעודה, וכיון שבימות החורף מצוי שאוכלים ארוחת ערב שלוש שעות אחר ארוחת הצהריים, סברו שדי בהמתנה זו.

הש"ך בתחילת סי' פט כתב שכל מי שיש בו ריח תורה ימתין שש שעות, לכן מי שזה לא מנהג אבותיו ודאי לא יקל כך, אבל מי שכך נהגו אבותיו תמיד רשאי לנהוג במנהג זה, אף שרוב תלמידי החכמים כבר זנחו מנהג זה מחמת דברי הש"ך.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל