לכלול שכר טרחה בתוך התשלום

שאלה:

פעמים שאני מארגן דברים לקבוצת חברים, כמו קנייה משותפת או טיול משותף, ומתחלקים במחיר. לפעמים יוצא שאני צריך לעבוד הרבה ולהשתדל הרבה כדי שהדברים יצאו לפועל. האם מותר לי לחלק את התשלומים כך שאשלם מעט פחות כמו "דמי טירחה" אבל בלי לומר להם על כך כי זה לא כ"כ נעים?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אתה טורח הרבה באופן שמקובל לקבל שכר עבור טרחה כזו, מותר לך לכלול שכר טרחה בתוך כלל התשלום, ובכך לגבות שכר טרחה, או להוריד לך חלק מהתשלום.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן