דירה תחת צו בית משפט

שאלה:

זוג שנמצא בהליך גירושין חוייב בבית המשפט למכור את דירתו תוך פרק זמן קצוב, אחרת הדירה תעבור לכונס נכסים. לקראת סוף התקופה מחיר הדירה ירד מאוד, האם מותר לקנות את הדירה במחיר הנמוך ?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקנות דירה מזוג כפו עליהם למכור את הדירה, וכמו כן מותר לקנות במחיר הנמוך שמציעים לציבור הרחב.

בהצלחה.

מקורות:

פעמים רבות ההוראה של בית משפט על מכירת הדירה לא תואמת להלכה, אבל מאחר וזה הנתון הקיים, ואם נאסור לקנות את הדירה, בעלי הדירה הם אלו שיפסידו – שהדירה תימכר על ידי כונס נכסים – והרבה כסף יבלע בדרך, לכן בעלי הדירה מסכימים למכירת הדירה באופן המצוי עכשיו כדי להרוויח את מה שיכולים. וראה כאן מה שכתבנו על קניית דירה מכונס נכסים והשווה לכאן.