דחיקה בעת השחיטה – האם נחשב דריסה?

שאלה:

כידוע בהלכות שחיטה יש איסור ללחוץ את הסכין על צוואר הבהמה כדי לשחוט אותה ודבר זה קרוי "דריסה" והוא מטריף את הבעל חיים הנשחט , לפני מספר חודשים שמעתי משוחט אחד שאמר לי שמותר ללחוץ את הסכין על צוואר הבהמה כל זמן שאתה "מוליך ומביא" את הסכין וזה לא קרוי דריסה וכל האיסור הוא רק אם אתה לוחץ את הסכין על צוואר הבהמה כדי לשחוט ללא "הולכה והבאה" ורציתי לשאול האם באמת הדין כך ? חשוב לי לציין שכבר למדתי "שחיטת עופות" ואני שוקל ללמוד גם שחיטת בהמות אבל אחד הדברים שמרתיעים אותי זה הבעיה של "דריסה" שכן זו בעיה חמורה מאוד ובקלות אפשר לדרוס על צוואר הבהמה במהלך השחיטה (ואני אומר את זה על עצמי מניסיוני במבחן שחיטת העופות שעשיתי)ולכן חשוב לי לדעת את העניין כדי שאני לא אכשיל חלילה אנשים אחרים באכילת טרפות

תשובה:

מה שאמר לך אותו זקן זו הלכה פשוטה וידועה, ראה בית יוסף סי' כד בשם רש"י וראה בשלחן ערוך הרב שם סעיף א', אבל זה גם צריך שימוש, כיון שדחיקה בחוזק רב כן נחשב דריסה גם כשיש הולכה והבאה… אבל ודאי עצם הדבר נכון וכך נהוג, לא נראה לי שאפשר לשחוט אחרת.

בהצלחה רבה מאוד!