כפית בשרית במאכל פרווה המתבשל בסיר חלבי

שאלה:

בס"ד
בטעות ערבבו עם כף סיליקון בשרית מים שהם פרווה כמובן שהיו באמצע להתבשל בסיר חלבי.
מה דין הכף ומה דין הסיר וכן מה דין המאכל?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי הכלים: במידה והם היו לא בני יומם, כלומר לא נעשה בשר או חלב ב24 שעות האחרונות, הם כשרים. במידה ואחד מהם בן יומו, השני צריך הכשר, שניהם בני יומם, שניהם צריכים הכשר, כיון שהכף ודאי נגעה בדופן ואי אפשר להחשיב זאת כנ"ט בר נ"ט. לגבי המים יש לשפוך, כי במים יש חידוש מיוחד, שכיון שאין להם חשיבות, תמיד זה נחשב כלכתחילה ואין מקום היתר של דיעבד. בשונה משאר מאכלים שבאים כאמור זה תלוי בן יומו או לא וכו'.