כשרות מוצר טבעי לגמרי מחו"ל

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
יש לי שאלה האם אבקה של כל מיני פירות וירקות שנמכר כתוסף שמכינים ממנו משקה/שייק ירוק , אם הוא 100 אחוז טבעוני ואין בו חומרים משמרים,חומרים מהחי וכו', יהיה מותר לרכוש אותו מחו"ל אם אין לו כשרות?

תודה מראש

תשובה:

לכאורה אם זה נטו פירות וירקות וזה טחון לאבקה, וזה מחו"ל אין בעיה, כי ספק ערלה בחו"ל מותר, ותרומות ומעשרות אין בחו"ל, וחשש תולעים אין אחרי שכבר נטחן לאבקה, השאלה האם מדובר באמת במוצר נטו או ש…