כספי מעשרות

שאלה:

יש לי חובות ואני די מצומצם בכסף האם מותר לי להשתמש בכספי המעשרות שלי לצורך סעודת ברית ופדיון הבן

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב ורוב נחת!

אדם שהכנסתו אינה מספיקה לו לצרכיו כפי הרגלו אינו חייב במעשר כספים. אולם, כמובן צריך לדעת שאכן אין לו די כסף… לעיתים אדם קונה כל מה שמתחשק לו ורק כשהדבר מגיע לעניני צדקה הוא מרגיש שבעצם אין לו לתת, אבל אם אכן פרנסתך מצומצמת ויש לך חובות ואתה בקושי גורר את החודש אין חיוב של מעשר כספים. לכתחילה, עדיף לעשות התרת נדרים על מנהגכם עד עתה להפריש מעשרות, כיון שמצב הכנסתכם גבולי קצת וב"ה לא מדובר חלילה בעוני ממש. בכל מקרה ברית ופדיון הם צרכיך האישיים ואין לקחת לכך ממעשרות.

מקורות:

ראה כאן.