דמי שדכנות

שאלה:

ביקשתי מאחי רעיון לשידוך לחברתי, ותוך כדי סיפר לי על חברו שצריך שידוך ואז עלה הרעיון במוחי, הצעתי אותו, ניהלתי וכעת, הוא לקראת סיום.
שאלתי: האם וכמה אחי צריך לקבל מדמי השדכנות והאם היתה לו זכות לנהל את השידוך?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שדכן הוא מי שהציע את ההצעה לצדדים. היוזם של השידוך שלא הציע את ההצעה לצדדים אלא רק יזם, אינו נחשב שדכן ולא מגיע לו דמי שדכנות. ולכן אח שלך שהביא לך פרטים ואת הצעת את ההצעה לשתי הצדדים את נחשבת השדכנית הבלעדית.

בהצלחה.