לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אדם שחי עם גויה – יין נסך

שאלה:

שלום וברכה,
מדובר בחוץ לארץ, אדם בגיל 75 שחזר בתשובה לפני מספר שנים, אדם משכיל ונעים הליכות. כבר מעל 6 – 7 שנים לא החסיר אפילו תפילה אחת, מהבוקר החל מתפילת שחרית עד הלילה לאחר תפילת ערבית כל היום נמצא בבית כנסת שהוא גם בית המדרש, לומד כל יום בכולל ואחד התלמידים הכי רציניים וחכמים. אדם עם רצון לעזור ולעשות חסד עם זולת, חרוץ ונושא בכול עם חברו למרות הגיל שלו, אוהב שלום ורודף שלום ואהוב על הבריאות.
אחרי כל השבחים נציין את הבעיה הגדולה שיש לו, אשתו וילדיו ונכדיו גוים ר"ל. אני מבין שקשה בגיל שלו לפרק את החבילה, הוא תמיד מציין עד כמה כואב לו ומצטער על החיים שכאלה.
שאלתנו, היהודי היותו בעל חסדים כל שנה עוזר לבית כנסת לעשות יין, אין מתנדבים אחרים שיעזרו. גם יין אצלינו לא קל להשיג.
האם יש מקום לנו לאברכים להחמיר ולא לשתות מהיין הזה? הוא שומר שבת כמובן רק דבר אחד שוא סיפר לנו לפעמים משחק כדור רגל עם הנחש שלו במגרש שליד הבית.
תודה רבה
לעדות המזרח

תשובה:

שלום וברכה

הפניתי את שאלתך כבדת המשקל להגאון רבי ישראל גואלמן רב שכונת רמות א' בירושלים, והשיב, שמדברי הפוסקים מבואר שמי שחי עם גויה דינו כמומר לכל דבר, ולא גרע דינו ממחלל שבת בפרהסיה, ויינו יין נסך.

השאלה כואבת והתשובה כואבת עוד יותר… ה' ירחם על עמו ישראל ויושיעם מגלותם הפרטית והכללית.