תשלום על מוצר שבור

שאלה:

יש לנו אופניים חשמליים חבר של בעלי רצה לעלות על האופניים מאחורה בעלי בתחילה לא הסכים, (כי המשקל כבד מדי ) אך החבר ביקש שוב ולבעלי לא היה נעים, הוא עלה מאחורה, ואיך שהוא עלה נשבר החלק של הפנס מאחורה באופניים
עלות תיקון 100 שח, האם הוא צריך לשלם? וכמה?

תשובה:

שלום וברכה,

החבר ששבר דינו כמזיק בידיים ועליו לשלם את דמי התיקון. למרות שהייתה הסכמה מצד בעל האופניים אין הכוונה שייפטר אם יהיה נזק, אלא יש הסכמה לעלות ואם יהיה נזק חייב המזיק לשלם.

בהצלחה.